Nama*: dini
Email:
Tajuk Iklan*: KELEBIHAN BIJI APRIKOT VITAMIN B17 MERAWAT KANSER
Web Site: http://ubatsaya2u.blogspot.com
Gambar: WorldWithoutCancer.jpg
Teks Iklan*: KELEBIHAN BIJI APRIKOT VITAMIN B17 MERAWAT KANSER
Seperti kebanyakan kekacang dan biji, biji aprikot adalah sangat berkhasiat.
Salah satu nutrisi yang terkandung didalamnya ialah amigdalin ( B17 ). B17
terkandung di dalam beratus-ratus makanan, tetapi makanan yang kaya dengan
amigdalin ini sudah tidak lagi termasuk didalam pemakanan harian kita.
Mereka yang masih mengamalkan pemakanan tradisional, didapati bebas dari
penyakit kanser. Pemakanan tradisional ini kaya dengan nitriloside yang
mengandungi amigdalin didalamnya. Contoh makanan yang dimaksudkan ialah biji
aprikot pahit, badam yang pahit, biji apple, biji anggur, millet dan banyak
lagi biji buah-buahan dan kekacang.
Ia telah menjadi makanan kaum Hunza dipendalaman beratus-ratus tahun lamanya
yang dikatakan bebas dari kanser, sihat, lanjut usia sehingga lebih dari 120
tahun. Dikalangan masyarakat Cina di Negara China pula, biji aprikot pahit
telah kerap dan biasa digunakan dalam membantu mereka yang mempunyai masalah
pernafasan seperti asma/lelah. Antara nutrient yang banyak terdapat pada
biji aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau juga sering disebut
sebagai Vitamin B17. Tugas B17 ini hanyalah untuk memusnahkan sel asing dan
mengeluarkannya melalui pembuangan air. Berdasarkan kepada buku "World
without Cancer", tulisan G.Edward Griffin, biji aprikot mentah mengandungi
kadar kepekatan B17 yang tertinggi jika dibandingkan dengan biji-biji buah
yang lain. Vitamin B17 atau Laetrile mampu meningkatkan sistem imunisasi dan
daya ketahanan tubuh badan serta mampu meningkatkan kecerdasan dan tahap
kesihatan seseorang individu.
http://rawatkanser.com
http://ubatsaya2u.blogspot.com
Powered by EmailMeForm http://www.emailmeform.com/
No comments:
Post a Comment